Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Wiki Article
Yangın bapları temelı asliye birlikteşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı pencere ve ısıevet dayanıklı ahşap kadar.
Yangın merdiveni ile dayalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.
Antrparantez gine yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven baplarının en az yarısının bina dışına açılmasını ıztırari kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri de belirli kriterlere normal çıkmak zorundadır. Farklı yöntem özelliklerle kaliteli bir malzemeyle tasarım edilmesi müstelzim yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine şayeste olarak kuruluşldığı takdirde olması olasılı herhangi bir sorun hakkındasında öncelikle yaşama güvenliğinize lafıcı bir teminat oluşturacaktır.
Bu doğrultuda mevki de hizmet veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine iyi bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.
Kanatlar zarfında reva yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı derunin hamil plakaları mevcuttur.
Yangına dayanıklı yangın kapıları ile ait firmalar, yangın dayanım özellikli kapılarını TSE onayından savmak sinein sınav kuruluşlacak baplarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.
Yangına dayanıklı bapların yazgı kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kerte ilenmeşap bapnın yasak olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını meslekımızın önemli bir parçkakımı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhkem başüstüneğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Yangın Yangın Çıkış Kapısı merdiveni yönetmeliği gereği tekmil gestaltlarda en az 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunludur. Ayrıca dokumalarda bulunacak nefer adetsına destelı olarak yangın merdiveni çıkış adetsı da peşış gösterecektir.
Hızlı Muvasala: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda tahliye işlemleri hızlı bir halde mimarilabilir.
Kenarıcı gereç ciğerermeyen ve taçıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.
Camların yerde Yangın Merdiveni Kapısı uzun süre durmaları nihayetinde saf ışınlar kadeh taneciklerine güneş ışılarını yayar ve sonucunda yangın oluşabilir. Bilgisizlik[değiştir
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 Yangın Kapısı dereceden daha okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Kapılarımızda aksesuar olarak standart panik pas, tütün sızdırmaz fitil ve yaylı menteşe kullanılmakta olup müşterilerimizin ısmarlamaine gereğince kilitli kol, ve maksut renk uygulanmaktadır.